Grote Striptekenwedstrijd – Kamper Stripspektakel

Ieder jaar vindt in Kampen het Kamper Stripspektakel plaats. Tientallen striptekenaars, handelaren en fans reizen dan af naar de mooie Hanzestad.
De laatste jaren is er aan dit evenement ook een wedstrijd verbonden: de grote striptekenwedstrijd. De bedoeling is dat er aan de hand van een thema minimaal een pagina aan stripverhaal wordt geschreven en getekend.

Dit jaar was het thema ‘Door de Eeuwen Heen’. Ik heb nooit eerder meegedaan aan de wedstrijd, maar toen ik het in juni voorbij zag komen dacht ik: laat ik eens de gok nemen. Dus ik ben aan de slag gegaan. Ik had al snel een uitgangspunt: de stad Kampen leent zich immers uitstekend als decor voor dit thema. En ik wist al gauw: het moet geen zoet verhaaltje worden. Al tekenend leidde het verhaal naar een klassieke Kamper Ui: het verhaal van de Kamper steur. Maar dat verhaal kent iedereen al, dus heb ik het enigszins gewijzigd, iets duisterder, maar ook actueler.

En dat heeft gewerkt: mijn stripverhaal ‘Het Geheim van de Steur’ werd als beste beoordeeld door de jury! 17 augustus mocht ik dan ook, bij de officiële opening van het Kamper Stripspektakel, de eerste prijs in ontvangst nemen.

Het verhaal en het juryrapport zijn hieronder te lezen.1 klein2 klein3 klein4 klein5 klein6 kleinjuryrapport klein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s